Traxxas Summit Dewalt 14.4V motor upgrade/conversion

Eén van de populairste upgrades voor je Traxxas Summit? De Dewalt 14.4 Volt brushed motor conversie!
Met Dewalt spare part nummer 396505-21SV heb je voor een prikkie een superkrachtige motor (afkomstig uit o.a. de Dewalt 14.4V accuboormachines) welke je Traxxas Summit naar het volgende niveau tilt. Tonnen met koppel/trekkracht, vervangbare borstels, én te gebruiken met de standaard EVX-2 ESC/regelaar van je Summit. Waterproof power upgrade dit!

5 reacties:

 1. Interessant…..

  Met Gamma gebeld om eens te informeren, de motor is daar leverbaar als spare part voor € 33,50 met één week levertijd.
  Het enige wat me tegenhoudt zijn al die handelingen die je moet verrichten om de motor gebruiksklaar te maken voor m’n Summit. Ben niet lui ofzo, maar ik mis het gereedschap wat jullie in de film gebruiken.

  Las elders dat de Dewalt motor echter nog een spacer nodig heeft tussen motor en motormount omdat de pinion anders niet goed uitlijnt met de spur gear? Maar jullie gebruiken die zo te zien niet?

 2. Hallo TraxxasFan,

  De spacer is niet nodig, want de motor pinion lijnt nét goed genoeg uit met je spur gear wanneer je de motor pinion gewoonweg andersom op de as schuift, dus met het dunne, tandloze stuk naar voren gericht.

  En ja, er gaat wat geknutsel aan vooraf, maar is dat niet ‘half of the fun’? 😉

 3. Bedankt. Ik denk er nog even goed over na. 🙂

 4. Ik zie dat jullie die dunne rood/bruine slijp schijfjes gebruiken.
  Hebben jullie nooit gehad dat die kapot braken op hoger aantal toeren?
  Ikzelf heb er 1 keer een gebruikt, ik zette de Dremel aan, en gelijk vloog dat schijfje mij om de oren in 3 stukken, zonder dat ik hem ook maar ergens in zette om te slijpen, echt levensgevaarlijk dus.
  Hebben jullie dit nog nooit gehad?
  Wat ik nu al 3 jaar zonder problemen gebruik is iets duurder, maar veel veiliger, de slijpschijven met het Speedclick systeem.
  Deze zijn net als een ” echte ” slijpschijf op een haakse slijper, van veel sterker, volgens mij met draden oid verstevigd materiaal.

  Ik ben wel benieuwd of jullie dit probleem ook hebben gehad.
  Verder, informatieve video weer, maar ik houd het toch bij mijn Tekin RX8 met NEU 1521/1Y brushless motor 🙂

 5. Hoi Ruud,

  Dank voor je bericht.
  Het zijn inderdaad de dunne schijfjes die standaard bij de Dremel-set zitten.
  We hebben ze al voor talloze doeleinden gebruikt, maar ze zijn (gelukkig) nog nooit spontaan gebroken tijdens het draaien. Wél willen ze breken wanneer het schijfje bijna op z’n eind is en bijna geheel is weggeslepen, maar het zijn dan maar kleine stukjes.
  Breken kan natuurlijk ook als je gewoonweg teveel kracht uitoefent.

  Hoe dan ook: veiligheid boven alles: (werk)handschoenen en een veiligheidsbril gebruiken! 😉

  RCblog.nl is een samenwerking met Hobbywing gestart, en de Summit is binnenkort weer aan de beurt voor een review van Hobbywing’s Xerun 150A 2200 KV Sensored Brushless combo. Ben benieuwd!

Geef een reactie