Waterdichte Castle MMM ESC met Plasti Dip

ESC’s. Electronic Speed Controllers. Of gewoon ‘regelaars’. Castle Creations. Mamba Monster Max (MMM). Fantastische power, performance en geschikt voor gebruik met 6S LiPo’s.
Maar…. niet waterdicht!! Sterker nog: het kleinste spatje water heeft menig Castle MMM al in rook doen opgaan. En in een waar regenland als Nederland is dat natuurlijk een groot gemis. Per ongeluk of expres door een plas rijden, het natte grasveld onveilig maken, of na een stuurfout op je dak in een slootje belanden… Castle ESC’s houden niet van water.

In onderstaande video hebben we de Castle MMM-regelaar (het systeem uit o.a. de HPI Savage Flux HP, Traxxas E-Revo en E-Maxx) uit z’n behuizing gehaald en volledig van een laag Plasti Dip voorzien.

Plasti Dip
Plasti Dip, ook wel ‘liquid tape’ of ‘vloeibaar rubber’ genoemd, is een verfachtige, vloeibare substantie welke in zuurstof opdroogt tot een dichte, rubberen laag. Praktisch alle modelbouwspeciaalzaken verkopen Plasti Dip, al dan niet in alle verschillende vormen: in blik (met een kwastje aanbrengen), in spray can (opspuiten) en in allerhande kleuren als zwart, rood, geel, blauw en transparant.

Plasti Dip en regelaars
Weet wat je doet. Punt. Niemand is aansprakelijk voor als het fout gaat, je de regelaar beschadigd, of als je waterdichte deklaag toch niet zo waterdicht blijkt te zijn, behalve jij zelf. Het is ook zeer belangrijk om te weten dat je regelaar zijn fabrieksgarantie komt te vervallen!

 

 

Het is van groot belang dat je het complete board van de regelaar van een effen laag Plasti Dip voorziet, maar absoluut het koellichaam/de heatsink met rust laat. Wanneer je deze met Plasti Dip bedekt zal deze de warmte minder goed aan de lucht kunnen afstaan, met mogelijke oververhitting als resultaat.

 

 


De aan/uit-schakelaar van de MMM-regelaar is niet te Plasti Dippen. Sommigen vervangen hem door
een waterdichte schakelaar, maar je kunt hem ook afknippen en de draden aan elkaar solderen.
De regelaar gaat dan voortaan direct aan/uit bij het aan- en afkoppelen van de LiPo’s.

Meerdere lagen
Plasti Dip is in meedere lagen aan te brengen. De droogtijd is afhankelijk van de dikte van de aangebrachte laag 10-30 minuten.
Plasti Dip kent legio toepassingen, als het beschermen van tuingereedschap, het kleuren en coaten van autovelgen en kunststoffen (met de spray can).

Het resultaat

Geef een reactie