Traxxas Summit + Leopard 2000 KV + SC8 WP 120A ESC Brushless Combo (video)

Veel Summit-rijders zijn de standaard Titan 775 brushed setup na een poosje zat en willen al gauw meer snelheid en nog meer kracht.
En dan heb je het uiteraard over de veelbesproken brushless upgrade van de Traxxas Summit. Welke motor is goed? Welke regelaar (ESC) is goed? Is sensorless goed voor crawlen, of moet ik toch naar sensored systemen kijken?

In onderstaande video bouwen wij de Leopard 4274 2000 KV brushless motor samen metΒ hun SC8 WP 120A Waterproof regelaar in de grote Summit.
Goede keuze? Aanvankelijk wel… maar om de video alvast te spoilen: de regelaar haalde het einde van de film niet…

 

8 reacties:

 1. Nice one.
  Looks like an immense power increase, 2000 kv seems to be better than 2200 in terms of torque, perhaps even a lower one like 1750 or even 1600 kv.

 2. Ouch…. Die regelaar op het eind. o_O
  SC8 WP is idd een 1/10 scale regelaar maar ook voor 1/8 2WD vehicles. Dus lichte buggy’s, truggy’s op 1/8 maar dus 2WD.
  Summit lijkt me ook te zwaar eigenlijk, en dat is dus te zien ook aan het resultaat helaassssss

 3. I like Leopard motors a lot, extremely good quality for amazing prices.
  Can’t understand why they are undervalued and underestimated though, I personally can’t rate them any higher!

 4. Heldere en duidelijke uitleg geven jullie jongens, ga zo door.

  Jammer van die regelaar, zag er goed uit zo, maar als je het mij vraagt: te hoge gearing met te zware auto en op een off-road terrein bashen is teveel geweest. Summit heeft echt 150A regelaars nodig voor 2000 kv en 18/62 gearing.
  Of een capabele 1/8 regelaar als de Castle MMM.

 5. Wees blij dat die speed controller het enige slachtoffer is. Kan vele malen erger!
  Vraag me niet hoe ik het weet haha.

  Ooit een ESC gehad die het leuk vond om te ontploffen en een deel van het chassis heeft laten smelten, de LiPo heeft laten zwellen en die geur…. die krijg je echt nooit meer weg.

 6. Op dat moment is een draad die door hitte wordt losgesoldeerd het beste wat je kan gebeuren van zowel de LiPo als van de regelaar. Spanning is er dan direct vanaf wat ergere schade en zelfs brand kan voorkomen.

 7. Heb die SC8 WP regelaar in een E-maxx zitten, ook geen bepaald lichte truck, maar daar doet ie het prima. Motor 2250 KV.

 8. E-MAXX is wel wat lichter dan een Summit, en heeft kleinere banden. Dus lichter en minder wielomtrek is minder stress voor de motor en dus ook regelaar.

Geef een reactie