LRP Deep Blue One & Deep Blue 450 video review

Altijd al eens willen varen met een RC-boot?Β De LRP Deep Blue One en LRP Deep Blue 450 maken het wel heel aantrekkelijk. Speciaal ontworpen voor beginners, vaart iedereen binnen de kortse keren uit.
De bootjes worden compleet Ready-To-Run geleverd, zijn onzinkbaar en hebben speciale veiligheidsopties voor zowel besturing als een lege batterij. Kies de woelige baren!

13 reacties:

 1. Ziet er vetter uit dan ik dacht. Misschien ook leuk voor de zomer ja, zag dat die grotere maar 80 euro kost!

 2. Receiver en regelaar zitten verstopt in dat dichtgekitte doosje, maar krijg je hem helemaal niet meer open dan?
  Lijkt me idd wel een leuk bootje om eens mee te oefenen, maar ik zou dan toch m’n eigen 2.4 Ghz ontvanger erin willen gebruiken.
  Begrijp de prijstechnische redenen om 27 MHz FM te gebruiken, maar is toch eigenlijk niet meer van deze tijd.

  Of misschien een 380 sized brushless motor (en ESC) gaan gebruiken voor als ie wat sneller moet. πŸ˜‰

 3. Kan je met zo’n boot ook gewoon in de zee (aan het strand) varen?

 4. Hallo Jericho,

  Het dichtgekitte doosje zit goed dichtgekit en is heel lastig open te maken, maar het zou in principe (met wat beleid en geduld) moeten kunnen.

 5. Hallo Harold,

  Deze bootjes zijn aan de lichte en kleine kant, en dus minder geschikt om op ruwer water (golven) als de zee te varen. De kans op omslaan is dan veel te groot.
  Bovendien is varen met een modelboot in zout zeewater niet aan te bevelen. Het kan natuurlijk wel, maar zout water is vreselijk corrosief en dus geen pretje voor metalen en rubberen delen. Zout water is ook een betere elektrische geleider, wat weer voor kortsluiting zou kunnen zorgen.
  De hobbyisten die in zout water varen spoelen de boot na het varen direct uit met leidingwater en vetten alles grondig in.

 6. Dankjulliewel voor het antwoord.
  Niet dat ik heel snel op zee zou gaan varen ofzo, vroeg het me gewoon af. πŸ™‚

 7. Heb er 1 gescoord voor 85 euri (de 450 maat).

  Heb de ESC stekker vervangen door Deans Ultra om op kleine 2 cellen lipo packjes te kunnen varen (1000 mAh), ben allergisch voor Nimh batterijen namelijk.
  Yeah, belooft een leuk weekend te worden! πŸ˜€

 8. Zag trouwens in de winkel dat zowel de Deep Blue One als de 450 op 27 MHz zitten. Da’s raar, want je kunt zo nooit samen varen???

 9. Boten lagen me nooit zo, maar voor 8 tientjes kan je je geen buil vallen lijkt me. Eens even sniften bij m’n hobbyshoppie vanavond.
  27 MHz FM blijft wel echt een cru, tuurlijk voor die prijs, maar inderdaad niet te varen met meerdere van deze. Hadden ze minstens moeten kiezen voor verwisselbare FM kristallen, maar is zo te zien niet het geval.

  Anders breek ik dat zwartje kistje toch maar open om een 2.4 GHz ontvanger erin te hangen, kan ik ook nog m’n eigen zender gebruiken.

 10. Mijn complimenten voor weer een mooie en informatieve video jongens!

  Wat ik mij toch afvraag: waar staat LRP eigenlijk voor en uit welk land komen die gasten?
  In Nederland is het toch niet zo’n heel bekend merk.

 11. LRP’s website is lrp.cc.

  “.cc is het internetlandcode top-level domain (ccTLD) voor de Cocoseilanden, een Australisch territorium.”

  Aldus Wikipedia.

  LRP website zegt LRP electronic GmbH, dus het is een Duits bedrijf en dan snap ik die Cocoseilanden niet helemaal. En over de afkorting wordt nergens iets gezegd…

 12. Heb in de winkel gekeken bij eentje hoe die zwarte ontvangerbox precies zat. Is redelijk veel siliconen gebruikt om het deksel te hechten en je krijgt het volgens mij niet zo 123 los. EΓ©n schroefje houdt het deksel extra dicht, twee schroeven houden de box vast in de boot zelf.
  Zo te voelen moet dat boxje sneuvelen om erin te kunnen komen…

 13. Ja klopt, heb het even geprobeerd ook, maar was er snel klaar mee. Is zeker niet gemaakt om ooit nog open te kunnen maken, of je moet het hele zooitje eruit willen slopen, vervangen met je eigen spul en met een eigen waterdichte oplossing komen.
  Bootje vaart prima op de standaard brushed setup, qua snelheid ook, maar ik heb echt een hekel aan FM zendersets met die lelijke uitschuifbare antennes. Nu weet ik ook alweer waarom ik gelijk compleet was overgestapt op 2.4 GHz zodra het er was.
  2.4 GHz in dit bootje hangen is een hele klus vanwege dus die niet open te krijgen ontvangerbox. πŸ™

Geef een reactie