Idea-Fly Apollo video review

Dit is de Idea-Fly Apollo.
Een geavanceerde brushless quadrocopter/drone met GPS-positiebepaling, hoogtemeter/barometer en digitaal kompas. Interesse gewekt? We hangen er een action cam onder en proberen hem uit!

17 reacties:

 1. Wat ontzettend vet maar die dingen zijn zo ontzettend duuuuur.
  600+ euro voor een quad is een dikke pil, alhoewel het wel een hele leuke toevoeging aan de vloot zal zijn.

 2. FPV systemen zijn nu helemaal in, maar ik vraag me af of je echt puur kan vliegen op het zicht van dat beeld alleen, en zonder te kijken naar de echte drone in de lucht.
  Als heli vlieger ben je dat al jaren gewend. FPV rtf systemen zijn echter nog veel duurder Walking Phoenix! πŸ˜‰

 3. Mar Van de Sande

  1ste

  Doe meer traxxas enzo

 4. leuk weer eens een vlieg vid ziet er goed uit
  wie levert deze in Nederland ?

 5. 2014 wordt het jaar van quadrocopters en ze zijn ook massaal in het nieuws. Deze Apollo is samen met een handjevol andere merken de enige die serieuze formaten RTF modellen levert.
  Hier in NL is ie trouwens ook te krijgen RTF zag ik online, maar wel 650 inderdaad. Misschien één van m’n T-rexen maar in de verkoop? haha.

 6. Het nadeel van een drone – quadcopter hoe je die dingen ook noemt is dat als LVC inschakelt of je ESC ermee op zou houden, dat de hele boel stilvalt en als een baksteen naar beneden komt met een harde crash als gevolg.

  Normale rc heli’s kun je auto rotaten en laten landen, en je hebt altijd nog je servo’s (er vanuit gaande dat je een externe bec gebruikt, zoals altijd aan te raden) en je positieve pitch kunt gebruiken om heel zachtjes en gecontroleerd kunt landen en sturen.

  Drones, prachtige dingen en ze vliegen net zo strak als coaxial heli’s, maar ik heb bij een maat al 2 keer dat ding te pletter zien vallen omdat de LVC het toerental te plotseling en te sterk naar beneden bijstelt.

 7. @ Chopper: klopt allemaal als een bus, maar in zo’n geval zou ik m’n eigen lipo buzzer gebruiken, of gewoon domweg timen. Ik vlieg nu al m’n heli’s strak op 8 minuten en ben ruim voor LVC weer aan de grond, met gemiddeld 3,7V per cel over (LVC op 3,4).

 8. Dat op 3:18 in de video met die pootjes is wel heel slecht. Wat nou als je het dus niet weet en boven water vliegt of gewoon te hoog en je pootjes kwijtraakt, als ze zo makkelijk eruit vallen. Echt een ontwerpfout lijkt me. Ze hadden ze extra in de doos moeten stoppen.

 9. Je moet sowieso niet doorvliegen, varen of rijden tot LVC inslaat, en zeker niet als het om kritische dingen gaat.
  Vliegtuig, helikopter of drone is in de lucht en komt naar beneden, een boot ligt op het water en moet nog naar de kant.
  Alleen met een auto is het makkelijk: kwestie van ernaar toe lopen en oppakken, maar ik doe timen.

  Of je stelt je LVC hoog in op 3.7V of 3.8V ofzo.

 10. @ HeliKees: Ik wacht wel even tot die dingen wat verder uit ontwikkeld zijn. πŸ˜‰ Of op de eerste echte (semi) collective pitch quadrocopter, dat zou pas echt een revolutie zijn haha. Ik weet niet eens of het technisch mogelijk zou zijn, maar gewoon een centraal CCPM systeem dat het allemaal regelt.

 11. Ik ben inderdaad benieuwd hoe ie er dan uit zou komen te zien haha.
  Wordt een redelijk complexe drone ben ik bang en bij een klapper zal de schade niet te overzien zijn met zoveel linkjes, servo’s, etc.
  Maar wie weet haha.

 12. Bestaat zelfs al! Zie de HG3 van een of ander bouwteam uit ItaliΓ«: een hele grote quadrocopter met collective pitch rotors… :-O
  Niet commercieel en RTF, maar het kan dus zeker wel.
  Check: https://www.youtube.com/watch?v=TXzktMA8_u0

 13. Mij lijkt het gebruik van die camera gimbal voornamelijk interessant. Kunnen jullie hier wellicht wat meer over laten zien? Vooral het kunnen besturen van de camera in de lucht is een leuke handigheid, met mooi weer zijn er dan leuke dingen te doen lijkt me.

 14. TheWaterbound07

  Is there a English translation of this review anywhere?

 15. I wish i understand what you were saying. I need to find more reviews!

 16. Ook even op mijn kanaal kijken hè!

Geef een reactie