DJI Phantom + Zenmuse H3-2D brushless gimbal video review

Heb je het over drones, dan heb je het over de DJI Phantom.
In deze nieuwe video bekijken we de meest recente uitvoering van de DJI Phantom 1, samen met de DJI Zenmuse H3-2D 2-axis brushless gimbal voor GoPro.

15 reacties:

 1. Dit zijn de beste die er zijn. Jammer dat de nieuwste versies zo duur zijn alleen, is toch een duizendje die je dan door de lucht laat zweven en dat voelt toch een soort van tegennatuurlijk.

 2. Jullie video’s zijn echt zo duidelijk als het maar kan, wederom bedankt!
  De DJI Phantom lonkt al een hele poos maar het argument voor een Phantom 1 vanwege de gewone Lipo’s biedt de doorslag: ik heb maar liefst 15 stuks 2200 mAh 25C packs van Zippy liggen die ik gebruik voor mijn twee 450 class heli’s, en gelukkig met XT-60 connectors, anders zou het een aardige soldeerklus worden.

 3. Als je de Phantom 1 zoekt: zorg er zeker van te zijn dat je de Phantom versie 1.1.1 koopt.
  De 1.1.1 heeft de self tightening props en de NAZA M V2 flight controller van de Phantom 2. Ook heeft deze de zender met de gimbal control lever die je in deze video ziet.

  Er is ook een Phantom versie 1.2, maar hoewel dat nieuwer klinkt, heeft deze GEEN self tightening props, GEEN gimbal control lever en nog de oude NAZA.

  Heb er expliciet om gevraagd in de winkel toen ik die van mij kocht (je kunt het zien op de sticker van de doos) maar kennelijk hadden zij toen alleen maar 1.1.1’s.

 4. Bedankt weer voor deze eerlijke en correcte video review mannen, ga zo door!
  Ben zelf bezig met een DJI F550 zelfbouw project, maar de Phantom’s zijn wel zo makkelijk en misschien wel de beste RTF’s van het moment.

 5. Komen er nog meer DJI video’s? Wil wel een net zo uitgebreide review van de nieuwe Phantom 2 Vision+ zien, en dan met name de kwaliteit van de camera (eerlijk zijn a.u.b.) en ook met name de onlangs uitgebrachte Ground Station functionaliteit voor de Vision+.

  Alvast bedankt en ga zo door.

 6. Kwam tijdens het zoeken nog een Phantom 1.2.1 tegen, maar niemand die weet wat het verschil is met 1.1.1 en 1.2. Ziet er naar uit dat 1.1.1 toch de beste deal is.

 7. WalkingPhoenix

  Ik heb er onlangs één gekocht! De Phantom 1.1.1 om precies te zijn.
  Mij werd echter aanbevolen vanwege de Zenmuse gimbal om de propellors van de Phantom 2 los te kopen en deze te gebruiken. Zijn ook self tightening, maar groter in diameter en iets groter in pitch, voor meer draagkracht en stabieler vliegen = stabieler camerabeeld. GoPro’tje eronder en gaan met die banana.

 8. Voor mij zou een Phantom 2 en consorten pas interessant worden als ze die smart battery een heel stuk goedkoper zouden maken. € 139,00 voor één batterij is echt te duur voor woorden.

 9. Dan moet je een Phantom 1 serie hebben. 3S 2200 mAh packs koop je voor rond de € 23,-.
  Ja je vliegt er wat korter mee (10 minuten) maar neem 6 packs mee en je vliegt een uur en dat kost je net zoveel als één extra pack voor de Phantom 2.
  Ik vlieg veel liever meer kortere vluchtjes dan minder lange vluchten. En veel van ons hebben al een stapel 3S 2200 mAh liggen, omdat het de meest gebruikte packs voor heli’s en vliegtuigen zijn.

 10. Mooie duidelijke video, goed uitgelegd, kijk uit naar jullie volgende!
  Vlieg zelf al een poosje Phantom 1, met Zenmuse H3-2D. Heb onlangs een Phantom 2 met H3-3D gevlogen, maar de Phantom 1 is een heel stuk sneller en beweeglijker in de lucht, allebei op GPS Atti mode.
  De Phantom 2 is niet alleen een stukje zwaarder dankzij de grotere batterij, de nu huidige firmware 3.04 voor de P2 schijnt iets aan te passen waardoor de P2 “log” wordt in de lucht.

  Dubbele reden dus om bij de P1 te blijven.

 11. Die Phantom 2 firmware 3.04 schijnt ook nog een compass probleem te hebben (of als ik het mag geloven is dat probleem er altijd al geweest), maar 3.05 schijnt om de hoek te zijn. Wellicht komt er dan ook update voor de Phantom 1, en dan ben ik benieuwd….

 12. WalkingPhoenix

  Mijn ervaring met firmwares is heel simpel: als het goed werkt, en je hebt een probleemloze historie met hoe het nu is, blijf dan van updates af. De flight controller updates zijn niet verplicht om uit te voeren, en je hoort vaker problemen dan dat ze een oplossing zijn.
  Nu krijgt de Phantom 1 geloof ik niet zoveel updates als de nieuwere modellen, maar toch. Ik zou alleen updaten als ik één of andere nieuwe accessoire wil gebruiken die (logischerwijs) een update van het huidige systeem nodig heeft om ermee te kunnen werken.

 13. Goeie review! Ga zo door, Rcblog is een van mijn favorieten. Jammer dat jullie niet vaker uploaden.

  Groetjes van een Phantom vlieger.

 14. Hoeveel totaal vliegtijd geven die Yellow RC YEL2701 2700 mAh bij het gebruik van een Zenmuse H3-2D + GoPro Hero 3 camera, en een Boscam TS353 FPV transmitter? Dus inclusief wat dat allemaal aan stroom verbruikt plus het extra gewicht van dit alles bij elkaar?

 15. Ik heb 4 van die yellow rc accu packs en zonder gimbal en fpv haal je richting de 16 minuten bij normaal vliegen (niet hard optrekken en hard vooruit vliegen).
  Met gimbal en gopro en en fpv zendertje is het een minuut of 11.

  Met de standaard DJI 2200 mah batterij is het 11 minuten zonder gimbal/fpv en slechts 7-8 minuten met gimbal/fpv.

Geef een reactie