Castle Creations Mamba Monster 2 in de Traxxas Summit (video)

Met dank aan Castle Creations toont RCblog.nl je de nieuwe Mamba Monster 2 brushless speed controller (regelaar). De Mamba Monster 2 120A ESC werkt nog steeds met tot 6 cellen LiPo en is geschikt voor 1:8 setups, maar de regelaar is nu waterproof!
We beschikken over de combo met deΒ Neu-Castle 1515/1Y 2200KV brushless motor, welke we in onderstaande video in de Traxxas Summit bouwen.Β Na het programmeren van de regelaar m.b.v. de Castle Link usb-controller koppelen we het geheel aan 2 MaxAmps 9000XL 100C 2S LiPo’s, en is het tijd voor de grote test!

6 reacties:

 1. Gaaf, maar in mijn ogen hoort een Summit gewoon brushed te zijn. Zo’n log en zwaar ding houdt niet brushless, het maakt alleen maar je diffs, assen, etc. kapot.
  En die bandjes zijn veel te dun en zacht, met knallen en scheuren tot gevolg… en hoe smooth sensorless ook kan zijn (zeker met Castle’s nieuwe 1.45 firmware), en hoe smoother sensored brushless ook nog is, niks kan tippen aan een goede brushed motor zoals bijvoorbeeld de Dewalt 14.4V.

  Mijn mening. πŸ˜‰

 2. Coole video.
  Krijgen we nog een Summit op 6S te zien? πŸ˜‰

 3. Haha hoewel het ongelooflijke power zou zijn denk ik niet dat een 6S Summit een lang leven beschoren zou zijn.
  De 2-speed transmissie en de locking diffs vreten zichzelf denk ik op…

 4. 6 cellen is vragen om problemen als je het mij vraagt.
  Ophanging is veel te losjes en te hoog voor snelheid, en de Canyon AT banden veel te “flopperig” of zacht/dun/zwak. Het zijn goede crawl-banden, maar echt niet voor snelheid.

  Als je de diffs locked onder 6 cellen load, dan blijft er niks meer van over. De transmissie zou het moeten houden in high gear (zelfde ratio als E-REVO), maar lijkt me toch iets zwakker, omdat het een twee-versnellingen bak is.

  6 cellen Summit zou je echt op de P2 rockers moeten overschakelen voor een E-REVO ophanging, en andere banden moeten gebruiken, stijvere veren, ik betwijfel of het dan nog steeds lang goed blijft gaan.

  Wat mij betreft: “it beats the purpose of a Summit”.

 5. 1.45 firmware heeft de startup van de Mamba Monster sterk verbeterd inderdaad, maar in mijn ogen was 1.29 toch een tikkeltje beter met de startup op low throttle. Smoother, higher torque. Maar een rollback is niet meer mogelijk in Castle Link als je default firmware 1.39 is. Dan kan je alleen nog naar 1.45. En volgens Castle is 1.45 nog in beta fase, dus hopen dat het alleen nog maar beter wordt wanneer 1.45 final is.

 6. Van het weekend geupdate naar versie 1.45 en de start is inderdaad een heel stuk verbeterd t.o.v. 1.39.
  Ben benieuwd naar de volgende versie (1.50?) en of ze sensorless echt zo smooth op start krijgen dat het bijna sensored is.

Geef een reactie