2013 Traxxas Summit 1:8 bashing video

In navolging van ons vorige video item over de unboxing van de grote Traxxas Summit, is het natuurlijk tijd om te gaan rijden!
Off-road bashen om precies te zijn, want de stelling ‘All-Weather, Go-Anywhere, Extreme Monster Truck’ nodigt natuurlijk uit tot testen.

De Summit is met zijn waterdichte elektronica, gigantische 7″ off-road-banden, Exo Cage-rolkooi en led-verlichting meer dan volledig uitgerust.
Voeg daar een transmissie met twee versnellingen aan toe, én de mogelijkheid om beide differentiëlen op afstand te vergrendelen, en je bent letterlijk klaar om elk terrein te trotseren.

De Traxxas Summit in onderstaande video is de nieuwste (2013) TQi-uitvoering met meegeleverde 2S LiPo packs (artikelnummer TRX 5607L).

 

 

 

Deze video is gesponsord door PITSTOP ZOETERMEER

 

8 reacties:

 1. Kijk eens aan. Ik krijg nu ineens heel veel zin om de Summit erbij te pakken en te gaan rijden. 😉
  Weekend wordt mooi weer!

 2. King Brushless

  Wederom bedankt voor weer een informatieve video van dit bakbeest. Misschien heb ik nu een bestemming gevonden voor m’n vakantiegeld… haha.

 3. “Een Summit heb je zeker niet voor snelheid”, dat klopt als ik dat zo zie. Zelfs in high gear ziet het er maar sloom uit.
  Het is dan wel niet het doel van de Summit, maar ik geef toch wel de voorkeur aan snelheid.

 4. Summit is altijd sneller te maken. Je leest veel over de DeWalt 14.4 V boormachine motor. Ook brushed, maar veel meer torque oftewel koppel, kan tegen wat overspanning en kan met hogere gearing overweg.
  Of je hangt er een brushless systeem in. Maar sneller dan 50 km/u zou ik een Summit niet willen laten rijden met die zachte banden.

  Hoe dan ook, ik blijf het een fascinerende auto vinden, zo niet de meest fascinerende auto die er is in RC land. Maar hij is gewoon erg duur en zeker nu je alleen maar de 5607L kunt krijgen, met L erachter dus, en dat is de LiPo versie. Komt er ongeveer 100 euro extra bij nog.

 5. Tja wel duur ja, maar geloof me als ik zeg dat het elke cent waard is. Niets komt in de buurt van een Summit.
  Je moet de Summit leren waarderen voor wat hij is. Tuurlijk is geen snelheidsmonster met z’n brushed setup en lage gearing, maar low end torque is waanzinnig voor klimmen en het kunnen trekken van trailers enzo.

  Van al m’n RC’s die ik zou verkopen, als ik het ooit zou doen: de Summit zal uiteindelijk dan als enige overblijven. 😉

 6. 50 kilometer per uur is misschien nog wel te doen met een Summit. Maar als het de zachte banden zijn, dan wordt het neem ik aan toch beter met andere, hardere banden? Banden die op de veel snellere E-Revo zitten of kunnen bijvoorbeeld.

 7. Nou, een Summit met Trencher X bandjes van Proline is prima geschikt voor snelheid hoor! Geen probleem zelfs, alleen niet met gesloten diffs en de eerste versnelling low gear rijden. En niet aan je stuur draaien op snelheid want anders heb je cartwheels van hier tot gunder.

 8. Pitstop Zoetermeer! In de goeie ouwe Zoetermeerse Dorpstraat! 😀
  Mooie winkel, geregelde tevreden klant hier!

  Groetjes, Fred.

Geef een reactie